Cesaret

Cesaret

Cesaret, her olayda ortaya atılıp kaba gücünü göstermek, olur olmaz kavgalara katılmak değildir. Cesaret; yaşamda insanın karşısına sorunlar, aşılması gereken dağlar çıksa da (örneğin, dersler çok zor olsa da sınıfını iyi dereceyle geçmek), kuşku, ümitsizlik, üzüntü ve bunalım gibi kötü tuzaklara insanın düşmemesidir. Bunu hep hatırlayalım. Cesaret, yaşam boyu gereklidir...

03.01.2020 1497

Korktuğumuz şeyler nelerdir? Bunları nasıl yenebiliriz. Kaşifleri, dünyanın yuvarlak olduğunu ispata çalışan denizcileri, uzaya giden astronotları ve bunlar gibi cesur insanları ve yaptıklarını hatırlıyalım. 

Yaşam engelli bir yarış gibidir. Bu yarışı iyi bir şekilde tamamlamak için güçlü, çok güçlü olmak gerekir Ve bu gücü de bize işte o engelleri teker teker aşmak verir, her engel karşımıza çıktığında ise o engeli aşmak cesaret ister. Kısacası, cesur olmayan, yaşam yarışını iyi bir şekilde tamamlama gücünü elde edemez. İnsan olarak cesur olma zorunluluğumuz vardır. Bunu çocuk yaşlarda benimsersek, yaşam yarışı bizler için hem kolaylaşır hem de bir sevinç kaynağı haline gelir.

Gerçek cesarete, sadece ve sadece Hakikat'e bağlı kalan ve Doğru Davranış sergileyenler sahip olur. Hayatın bereketli mahsulünü biçebilmek için, insanda Cesaret ve Güven olmalıdır. Cesaret olması için de kendimize saygı duymalıyız. Cesaret hem bedenin hem de zihnin sağlığını ve gücünü kuvvetini teşvik eden ilacıdır.

Bazı çocuklar sınavları için endişelenirler. Sınavları cesaretle kabul edin ve cevapları bildiğiniz derecede kendinize güvenerek yazın. Arzu edilen sonucu, cesaret ve kendine güven sağlayacaktır. Bu cesaret aynı zamanda güç olarak da bilinir.

Birliği geliştirin. Cesur olun ve hayatın zorluklarını yenebilecek gücü geliştirin.

03-01-2020