Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları (Zonguldak)

Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları (Zonguldak)

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" kapsamında Zonguldak'taki öğretmenlerle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Okul rehber öğretmenimiz Selçuk Arslan ve sınıf öğretmenlerimizden Zeynep Akar toplantıya katılanlar arasındaydı.

27.07.2020 208

Bakan Selçuk, öğretmenlerin evlerine misafir olmaktan, onların sorunlarını, çözümlerini, önerilerini dinlemekten duyduğu mutluluğu belirtti.

Uzaktan eğitim sürecinin verimli geçtiğini belirten öğretmenlere "Bir yerde başarı varsa ekibindir." diye yanıt veren Selçuk, yapılan işlerin bir tek Bakanın şahsi gücüyle olacak işler olmadığını kaydetti. "Ne yaptıysak hep beraber yaptık. Bu görevi beraber omuzladık." dedi.

Evde geçirilen günlerin mesleki gelişim anlamında da çok verimli olduğunu, yeni şeyler öğrenmek için fırsat bulduklarını aktaran öğretmenlere Bakan Selçuk, her zaman eğitimin merkezinde öğretmen olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Toplantıya çocuklarıyla katılan öğretmenlerimizden Selçuk Arslan, salgın sürecinde ilçemizde genel yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri ve rehberlik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Rehberlik alanına ait hizmetiçi eğitimlerin yaygınlaştırılmasını talep etti. Bakanımız bu süreçte rehber öğretmenlerin çok öenmli bir görev üstlendiğini ve yaptıkları çalışmların çok kıymetli olduğunu, hizmetiçi eğitim ve yönetmelik değişikliği taleplerinin de karşılanacağını belirtti. Selçuk öğretmenimizden sonra aynı zamanda okulumuz öğrencileri olan Alp Giray ve Gülce Nisa ile de sohbet eden Milli Eğitim Bakanımız,  Alp Giray'a bir kitap sözü verirken, Gülce Nisa'nın ilçemize bir bilim sanat merkezi yapılması isteği için gerekli araştırmaların yapılarak uygun şartlar sağlanırsa bu talebi yerine getirmeye çalışacaklarını belirtti. 

Toplantı başlangıcından sonuna kadar, samimi ve renkli bir sohbet havasında devam etti. Sayın Bakanımıza samimiyeti ve ilimize gösterdikleri ilgi dolayısıyla teşekkkürü bir borç biliriz.

17-09-202017-09-202017-09-202017-09-202017-09-2020